Hagymás tört pityóka recept


zsiradék (disznózsír vagy napraforgó olaj)
3 nagy fej vöröshagyma
1 kg burgonya
Ízlés szerint: só és frissen tört fekete bors.
A Hagymás tört pityóka elkészítési módja:
A burgonyát héjastól vagy hámozva felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Közben meghámozzuk a vöröshagymákat, és kisebb, vagy közepesen nagy kockákra vágjuk és egy jó fakanálnyi disznózsíron aranysárgára pirítjuk. Ezután rádobjuk a feldarabolt burgonyát és ízlés szerint sózzuk, sózzuk majd átkeverés után krumplitörővel áttörjük. Nem baj, ha kicsit darabos marad.
Lehet köret, de egytálétel is, ha salátát vagy savanyúságot adunk hozzá.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. szept. 11. 10:15
A hagymás tört pityóka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.