Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Hagymás tört pityóka recept

Hagymás tört pityóka recept

Elkészítési idő 45 perc

A Hagymás tört pityóka hozzávalói:
zsiradék (disznózsír vagy napraforgó olaj)
3 nagy fej vöröshagyma
1 kg burgonya
Ízlés szerint: só és frissen tört fekete bors.


A Hagymás tört pityóka elkészítési módja:
A burgonyát héjastól vagy hámozva felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Közben meghámozzuk a vöröshagymákat, és kisebb, vagy közepesen nagy kockákra vágjuk és egy jó fakanálnyi disznózsíron aranysárgára pirítjuk. Ezután rádobjuk a feldarabolt burgonyát és ízlés szerint sózzuk, sózzuk majd átkeverés után krumplitörővel áttörjük. Nem baj, ha kicsit darabos marad.

Lehet köret, de egytálétel is, ha salátát vagy savanyúságot adunk hozzá.


Kategória: Egytálételek receptjei


A hagymás tört pityóka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook