Káposztás tészta gyorsabban és egyszerűbben recept
A Káposztás tészta gyorsabban és egyszerűbben hozzávalói:1 közepes fej káposzta (kb. 1 kg)
2 teáskanál só
4 ek. napraforgó olaj
1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
35 dkg tészta
1 ek. disznózsír (ha van, akkor szalonnából kisütött)
A Káposztás tészta gyorsabban és egyszerűbben elkészítési módja:
A káposztát nagyobb kockákra vágjuk, és ledaráljuk a késes aprítógépben. Egy nagy tálba öntjük, sózzuk, hagyjuk állni legalább egy fél órát. Alaposan kinyomkodjuk a levét. Egy nagy, lapos tepsibe öntjük az olajat, ide pakoljuk a káposztát, a kockára vágott hagymát meg szalonnát. Jól keverjük össze. Forró sütőbe tolva megpirítjuk. Minél közelebb vagyunk a pirítási idő végéhez, annál gyakrabban nézzünk rá, és kevergessük, nehogy megégjen. Először 20 perc, majd 15, 10, stb. Közben főzzük ki a tésztát bő, forró, sós vízben. Szűrjük le, de ne öblítsük le hideg vízzel, hanem keverjük hozzá a szalonnazsírt. Amikor a káposzta szépen megpirult, forgassuk össze a tésztával.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. febr. 13. 16:32
A káposztás tészta gyorsabban és egyszerűbben elkészítési módja és hozzávalói.