Almás-currys burgonyakrémleves recept
Az Almás-currys burgonyakrémleves hozzávalói:300 g burgonya
1 nagy db alma
0.5 közepes db narancs
2 db leveskocka
2 ek napraforgó olaj
0.5 közepes db póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek petrezselyem
1 ek curry por
1 kis db sárgarépa
só ízlés szerint
chili ízlés szerint
4 ek tökmag
40 csepp tökmagolaj
8 dl víz (kb)
Az Almás-currys burgonyakrémleves elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Kevés olajon megpirítjuk a vékonyra karikázott pórét, majd a fokhagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, belereszeljük a megpucolt almát, majd felöntjük kb. 6 dl vízzel és fél narancs levével. Beleteszünk 2 tyúkhúsleves kockát, majd hozzáadjuk a felkockázott krumplit. Fűszerezzük sóval, sárga curryvel, petrezselyemmel, chilivel ízlés szerint, majd addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. A levest botmixerrel vagy robotgéppel krémesre pépesítjük, majd visszatesszük a tűzre, és egy-két pohár vízzel leves állagúra főzzük. A tetejét megszórhatjuk pirított tökmaggal, és locsolhatunk rá kevés tökmagolajat, nem rontja el.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. febr. 12. 16:31
Az almás-currys burgonyakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.