Egyben sült sertéscomb kumpliágyon római tálban recept
Az Egyben sült sertéscomb kumpliágyon római tálban hozzávalói:
1, 3 kg sertéscomb egyben
2 fej fokhagyma
3 fej vöröshagyma
sertés fűszerkeverék
só
bors
krumpli fűszerkeverék
1 kg krumpli
1 dl olívaolaj
Az Egyben sült sertéscomb kumpliágyon római tálban elkészítési módja:
A húst enyhén besóztam, és vastagon bekentem a olívaolajban elkevert fűszerkeverékkel, amibe 5 gerezd fokhagymát is daraboltam és tettem még hozzá kevés borsot. Így állt a hús két órán át. A krumplit nagy hasábokra vágtam, a római tál aljára raktam, közé a vöröshagymákat, darabolva. Megszórtam a krumplit a fűszerkeverékkel, majd ráfektettem a bepácolt húst. Éles késsel "zsebeket" hasítottam bele, és fokhagyma gerezdeket dugtam a résekbe. Sütőbe tettem és közepes hőmérsékleten 3 órán át sütöttem. Félidőben megfordítottam a tálat.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. febr. 9. 16:29
Az egyben sült sertéscomb kumpliágyon római tálban elkészítési módja és hozzávalói.