Egyben sült sertéscomb krumpliágyon római tálban recept

1, 3 kg sertéscomb egyben
2 fej fokhagyma
3 fej vöröshagyma
sertéshús fűszerkeverék
só
bors
1 kg krumpli
1 dl olívaolaj
Az Egyben sült sertéscomb krumpliágyon római tálban elkészítési módja:
A húst enyhén besózom, és vastagon bekenem a olívaolajban elkevert fűszerkeverékkel, amibe 5 gerezd fokhagymát is darabolok, illetve teszek még hozzá kevés borsot. Így hagyom állni a hús 1 éjszakán át. Másnap a krumplit megtisztítom, nagy hasábokra vágom, beáztatott római tál aljára rakom, közé dugdosom a feldarabolt vöröshagymákat. Sózom, majd ráfektetem a bepácolt húst. Éles késsel zsebeket hasítotok bele, és fokhagymagerezdeket dugok a résekbe. Lefedem a tálat, sütőbe teszem, és közepes hőmérsékleten 3 órán át sütöm. Félidőben megfordítom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. jún. 22. 11:59
Az egyben sült sertéscomb krumpliágyon római tálban elkészítési módja és hozzávalói.