Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Parmezános olasz rakott csirke recept

Parmezános olasz rakott csirke recept

A Parmezános olasz rakott csirke hozzávalói:
2 személynek:
2 db csirkecomb
50 dkg krumpli
4-6 gerezd fokhagyma
4 db paradicsom
10 dkg rezselt parmezán sajt
10 dkg reszelt pecorino sajt
olívaolaj

színes bors mozsárban összetörve
rozmaringlevélkék


A Parmezános olasz rakott csirke elkészítési módja:
A csirkecombokat fűszerezzük, és serpenyőben kevés zsiradékon süssük meg, majd fejtsük le a csontról a sült húst. (Készíthetjük maradék sült csirkéből is.) A krumplit pucoljuk meg, és vékony karikára vágjuk fel. Tisztítsuk meg a fokhagymát, és vékony szeletekre vágjuk fel, a paradicsomot pedig karikára. Reszeljük le a sajtokat. Ha elkészültünk, akkor egy jénai tálba öntsünk olívaolajat. Először rétegezzünk bele a krumplikarikákat, sózzuk, rétegezzük a paradicsommal és a hússal, rétegenként szórjuk meg borssal, rozmaringgal és reszelt sajttal, locsoljuk meg kevés olívaolajjal. 200 fokos sütőben süssük 45-50 perc alatt készre.


Kategória: Húsételek receptjei


A parmezános olasz rakott csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook