Parmezános olasz rakott csirke recept
A Parmezános olasz rakott csirke hozzávalói:2 személynek:
2 db csirkecomb
50 dkg krumpli
4-6 gerezd fokhagyma
4 db paradicsom
10 dkg rezselt parmezán sajt
10 dkg reszelt pecorino sajt
olívaolaj
só
színes bors mozsárban összetörve
rozmaringlevélkék
A Parmezános olasz rakott csirke elkészítési módja:
A csirkecombokat fűszerezzük, és serpenyőben kevés zsiradékon süssük meg, majd fejtsük le a csontról a sült húst. (Készíthetjük maradék sült csirkéből is.) A krumplit pucoljuk meg, és vékony karikára vágjuk fel. Tisztítsuk meg a fokhagymát, és vékony szeletekre vágjuk fel, a paradicsomot pedig karikára. Reszeljük le a sajtokat. Ha elkészültünk, akkor egy jénai tálba öntsünk olívaolajat. Először rétegezzünk bele a krumplikarikákat, sózzuk, rétegezzük a paradicsommal és a hússal, rétegenként szórjuk meg borssal, rozmaringgal és reszelt sajttal, locsoljuk meg kevés olívaolajjal. 200 fokos sütőben süssük 45-50 perc alatt készre.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. jún. 20. 09:30
A parmezános olasz rakott csirke elkészítési módja és hozzávalói.