Fóliában sült burgonya sajtmártással recept
A Fóliában sült burgonya sajtmártással hozzávalói:8 nagy burgonya
2 közepes sárgarépa
30 dkg fűszeres sajtkrém
1 doboz sovány joghurt
só
fehér bors
A Fóliában sült burgonya sajtmártással elkészítési módja:
A burgonyát megmossuk, héját kefével megsikáljuk, majd egyesével fóliába göngyöljük. Előmelegített sütőben, 200 fokon 50 percig sütjük. Közben a sárgarépát megtisztítjuk és durvára reszeljük. A fűszeres sajtkrémet simára keverjük a joghurttal, majd sóval és borssal ízesítjük. A megsült burgonyákat félig kitekerjük a fóliából, tetejüket kereszt alakban bevágjuk, majd a nyílást széthúzzuk. Beleöntjük a sajtmártást, és a burgonyákat a sárgarépával (esetleg más reszelt zöldséggel, sajttal) díszítjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. jún. 18. 08:33
A fóliában sült burgonya sajtmártással elkészítési módja és hozzávalói.