Finom sajtos karfiol recept
A Finom sajtos karfiol hozzávalói:3 ek liszt
80 g vaj
1 nagy fej karfiol
só
500 ml tej
100 g reszelt cheddar sajt
bors
3 ek zsemlemorzsa
A Finom sajtos karfiol elkészítési módja:
A lisztet serpenyőben pirítsuk világosra 50 g vajon, majd tegyük félre hűlni. A karfiolt szedjük szét rózsáira, mossuk meg, majd tegyük egy nagy fazékba, és öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Sózzuk meg, és főzzük félpuhára. Keverjük simára a hideg tejet és a vajas-lisztes rántást, majd kis lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be. (Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá még tejet.) Szórjuk bele a sajtot, és keverjük addig, amíg az fel nem olvad benne. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg. Kenjünk ki vajjal egy hőálló sütőtálat. Tegyük bele a leszűrt, lecsepegtetett karfiolt, és öntsük rá a sajtmártást. Szórjuk rá a zsemlemorzsát, kockázzuk a tetejére a maradék vajat. Süssük szép pirosra kb. 20 perc alatt a 220 fokra előmelegített sütőben.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. jún. 16. 20:07
A finom sajtos karfiol elkészítési módja és hozzávalói.