Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Finom sajtos karfiol recept

Finom sajtos karfiol recept

A Finom sajtos karfiol hozzávalói:
3 ek liszt
80 g vaj
1 nagy fej karfiol

500 ml tej
100 g reszelt cheddar sajt
bors
3 ek zsemlemorzsa


A Finom sajtos karfiol elkészítési módja:
A lisztet serpenyőben pirítsuk világosra 50 g vajon, majd tegyük félre hűlni. A karfiolt szedjük szét rózsáira, mossuk meg, majd tegyük egy nagy fazékba, és öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Sózzuk meg, és főzzük félpuhára. Keverjük simára a hideg tejet és a vajas-lisztes rántást, majd kis lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be. (Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá még tejet.) Szórjuk bele a sajtot, és keverjük addig, amíg az fel nem olvad benne. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg. Kenjünk ki vajjal egy hőálló sütőtálat. Tegyük bele a leszűrt, lecsepegtetett karfiolt, és öntsük rá a sajtmártást. Szórjuk rá a zsemlemorzsát, kockázzuk a tetejére a maradék vajat. Süssük szép pirosra kb. 20 perc alatt a 220 fokra előmelegített sütőben.


Kategória: Egytálételek receptjei


A finom sajtos karfiol elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook