Az én kedvenc rakott krumplim recept
Az én kedvenc rakott krumplim hozzávalói:1 kg apró szép krumpli
6 db tojás
1 nagy doboz tejföl (450 gr)
20 dkg szeletelt kolbász
10 dkg bacon szalonna, kockára vágva
vaj, prézli a tepsi kenéshez
Az én kedvenc rakott krumplim elkészítési módja:
A krumplikat megfőzzük a héjában, a tojásokat szintén keményre főzzük, szeleteljük, a kolbászokat felvágjuk, a szalonnát pedig apró darabokra vágjuk. A sütőedényt kikenjük vajjal, morzsával meghintjük és aljára rakjuk a bacon darabkákat. Utána a megfőtt, meghámozott krumpliszeletek letesszük, sózzuk, a kolbász szeleteket ráhelyezzük, végül a karikára vágott tojásszeletek. Kevés tejföllel megöntözzük, a tetejére megint csak krumpliszeletek rakunk, erre jön a tojássárgájával elkevert tejföl. Piros paprikával lehet kicsit megszórni. Berakjuk a sütőbe, 35 percig átsütjük, nem fedjük le, hiszen sütni csak azért kell, hogy az ízek összeérjenek. Készíthetjük nyers krumpliból is, akkor tejet öntünk rá, a kolbászkarikák vastagabbak legyenek és akkor fedjük le, hogy a gőzben puhuljon a krumplink. Tovább már minden ugyanaz.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2015. jún. 13. 20:07
Az én kedvenc rakott krumplim elkészítési módja és hozzávalói.