Mascarponekrém szederkalappal recept
A Mascarponekrém szederkalappal hozzávalói:A piskótához
6 db tojás
6 púpozott ek finomliszt
6 ek cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
A krémhez
250 g mascarpone
2 db vanília (rúd)
2 dl növényi tejszín (pl Hulala)
2 ek cukor
1 lime-ból nyert limelé
200 g szeder (fekete)
A Mascarponekrém szederkalappal elkészítési módja:
A piskótát bekeverjük, kisütjük, amikor meghűlt, korongokat vágunk belőle. A krémhez simára keverjük a mascarponét, belekaparjuk a 2 rúd vaníliát, cukrot és a lime levét. A tejszínt habbá verjük, és a krémhez adjuk. A szedret felfőzzük a cukorral és a limelével. Szőrszitán áttörjük, és sűrűre visszaforraljuk. Gyűrűbe rakjuk a piskótát, majd a krémet, a végén a "szederlekvárt". Zöld pisztáciával és vaníliás tejhabbal tálaljuk.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2015. jún. 8. 07:04
A mascarponekrém szederkalappal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.