Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epres minitorták kecskesajttal recept

Epres minitorták kecskesajttal recept

Az Epres minitorták kecskesajttal hozzávalói:
15 dkg kecskesajt (lágy ízű és állagú kecskesajtot használtam)
4 ek görög joghurt
8 levél bazsalikom
3 ek méz (ízlés szerint)
30 dkg eper
37.5 dkg omlós tészta (készen vásárolt)


Az Epres minitorták kecskesajttal elkészítési módja:
A felhasználásra kész tésztát kihengerí­tjük, azt a mini piteformát, amiben sütni szeretnénk, rárakjuk méret gyanánt a tésztára, és 1-1,5 cm ráhagyással késsel körbevágjuk (ismételve addig, amí­g a tészta tart) - így megkapjuk a tésztakosarak alapjául szolgáló körlapokat. Belerakjuk a piteformákba a tésztakarikákat, a szélüket csinosan meghajtogatjuk. Mindegyikbe teszünk egy kis marék szárazbabot (hogy lesúlyozza a tésztát), és 10 perc alatt elősütjük. Aztán a babot kiszedjük, és készre sütjük a tésztakosárkákat. Amíg sül, a kecskesajtot és a joghurtot összekeverjük a mézzel, hozzáadjuk az összevágott bazsalikomot - kellemes krémállaga lett, nem túl híg, nem túl kemény. A megsült tésztakosarakat hagyjuk kihűlni, csak aztán tesszük bele a krémet (6 kosár lett, ennyibe pont elég ez a krémmennyiség), a tetejére ráhalmozzuk az epret. Porcukorral meghintve tálaljuk.

sütési hőfok: 180°C


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres minitorták kecskesajttal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook