Körtés-pulykás saláta recept
A Körtés-pulykás saláta hozzávalói:Körtés-pulykás saláta
4 nagy marék vegyes zöldsaláta
4 szál újhagyma
2 körte
4 evőkanál majonéz
1 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál szezámmag
1 gerezd fokhagyma
4 szelet pulykamell
2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
1 evőkanál olaj
4 evőkanál reszelt parmezán sajt
A Körtés-pulykás saláta elkészítési módja:
A salátaleveleket megmossuk, megszárítjuk. A hagymát és körtét felaprítjuk. A majonézt, a mustárt, a szezámmagot és a hagymát összekeverjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A pulykamellet és a kenyeret apró kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, a húst és kenyeret hirtelen átpirítjuk benne. Tányérra tesszük a salátát, rászórjuk a pirított húst és kenyérkockákat, ráöntjük az öntetet. Végül megszórjuk a parmezánnal.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. jún. 19. 09:29
A körtés-pulykás saláta elkészítési módja és hozzávalói.