Rakott Karfiol Sonkával recept
A Rakott Karfiol Sonkával hozzávalói:600 g karfiolrózsa
200 g főtt füstölt sonka
100 g rizs
4 dl tejföl
2 db tojás
60 g vaj
100 g trappista sajt
50 g zsemlemorzsa
só, őrölt bors
A Rakott Karfiol Sonkával elkészítési módja:
A megtisztított, alaposan megmosott karfiolt rózsáira szedjük, a sonkát finomra vágjuk vagy ledaráljuk. Enyhén sós vízben a karfiolt puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben a rizst két deciliter hideg vízben lassú tűzön megfőzzük, kihűtjük, és a sonkával összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük (vigyázzunk, a sonka már sós). Tűzálló tálat kivajazzuk, zsemlemorzsával megszórjuk, és a fele mennyiségű karfiolt elterítjük benne, majd rátesszük a rizses tölteléket. A tojásokat felverjük, a tejföllel simára keverjük, enyhén sózzuk és a töltelékre öntjük, majd befedjük a maradék karfiollal és reszelt sajttal megszórjuk. Középmeleg sütőben pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 1da487fc86, 2015. jún. 18. 14:02
A rakott karfiol sonkával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.