Padlizsános szendvicskrém recept
15 perc
Szénhidrátszegény
A Padlizsános szendvicskrém hozzávalói:
1 padlizsán
2 tojás
zsemlemorzsa
trappista sajt
tejföl
só
bors
majoranna
2 gerezd fokhagyma
esetleg füstölt sajt
A Padlizsános szendvicskrém elkészítési módja:
A 2 tojást keményre főzzük, a padlizsánt meghámozzuk, felszeleteljük. A sajto(ka)t lereszeljük. Összeöntjuk a hozzávalókat, ízlés szerint fűszerezzük, majd kb. 1 dl tejfölt adunk hozzá. Összeturmicoljuk. Kiválóan alkalmas melegszendvicskrémnek, vagy töltött padlizsán töltelékjének is. (Utóbbi esetben nem meghámozzuk, hanem félbevágjuk a padlizsánt és úgy vájjuk ki.)
A tejföllel csínján bánjunk, nehogy túl híg legyen.
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: c8a6111a55, 2008. febr. 14. 10:23
A padlizsános szendvicskrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.