Kölesganca recept
30 perc
Szénhidrátszegény
A Kölesganca hozzávalói:
köles,
só,
teljesőrlésű liszt,
olaj a sütéshez
A Kölesganca elkészítési módja:
Régebben böjti étel volt. a megmosott kölest fedő alatt, vízben, sóval puhára párolták. Annyi teljesőrlésű liszttel keverték el, amennyit felvett. Folyamatos keverés mellett addig főzték, míg el nem vált az edény falától. Forró, olajos kanállal tepsibe szaggatták és sütőben rószaszínüre sütötték.
A köles főzéséhez legalább 3x-os mennyiségű vízre van szükség. Sok jó dolog elmondható erről a gabonáról, de szerintem az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy lugosító hatással bír.
Köretként, vagy önálló ételként, salátával is nagyon finom.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: főzős, 2008. febr. 13. 11:56
A kölesganca elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.