Zöldséges tokány recept

50 dkg marhalapocka
3 evőkanál olaj
2 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
2-3 db paradicsom vagy püré
2 db zöldpaprika
35 dkg vegyes zöldség (tetszőlegesen)
1 mokkáskanál bazsalikom
1 gerezd reszelt fokhagyma
apróra vágott zellerzöld
só
A Zöldséges tokány elkészítési módja:
A marhahúst megmossuk, lecsurgatjuk és csíkokra vágjuk. A hagymát megdinszteljük az olajban, hozzáadjuk a fokhagymát is. Belerakjuk a húst, meghintjük a bazsalikommal, sózzuk, pici vízzel félig megfőzzük. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, ezeket is puhára főzzük,majd a feldarabolt vegyes zöldségeket is a tokányhoz adjuk. Ismét felöntjük kevés vízzel, majd fedő alatt puhára pároljuk. Tálaláskor meghintjük a zellerzölddel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2016. febr. 8. 22:13
A zöldséges tokány elkészítési módja és hozzávalói.