Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Gyergyói burgonya recept

Gyergyói burgonya recept

A Gyergyói burgonya hozzávalói:
0,5 liter tej
5 dkg vaj
1 dl tejszín
10 dkg reszelt sajt
őrölt bors

1 kg burgonya


A Gyergyói burgonya elkészítési módja:
A tejet a tejszínnel, vajjal, csipet sóval, borssal felforraljuk. A burgonyát megtisztítjuk, nyersen belereszeljük a forró vajas tejbe és kb. 15 percig kis lángon főzzük. Többször meg kell keverni, nehogy lesüljön. Egy tűzálló tál alját kikenünk vajjal - előtte fokhagymával is be lehet dörzsölni a tálat -, beleöntjük a burgonyapépet, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben 10-15 perc alatt megpirítjuk. Adhatunk hozzá apróra vágott metélőhagymával kevert tejfölt vagy joghurtot is.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A gyergyói burgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook