Gyergyói burgonya recept

0,5 liter tej
5 dkg vaj
1 dl tejszín
10 dkg reszelt sajt
őrölt bors
só
1 kg burgonya
A Gyergyói burgonya elkészítési módja:
A tejet a tejszínnel, vajjal, csipet sóval, borssal felforraljuk. A burgonyát megtisztítjuk, nyersen belereszeljük a forró vajas tejbe és kb. 15 percig kis lángon főzzük. Többször meg kell keverni, nehogy lesüljön. Egy tűzálló tál alját kikenünk vajjal - előtte fokhagymával is be lehet dörzsölni a tálat -, beleöntjük a burgonyapépet, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben 10-15 perc alatt megpirítjuk. Adhatunk hozzá apróra vágott metélőhagymával kevert tejfölt vagy joghurtot is.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2016. febr. 6. 21:09
A gyergyói burgonya elkészítési módja és hozzávalói.