Káposztás-almás sült oldalas recept
A Káposztás-almás sült oldalas hozzávalói:egy darab oldalas – kb. 70 dekás
ugyanennyi savanyú káposzta
10 dkg kolbász
3-4 darab alma
10 dkg aszalt szilva
A Káposztás-almás sült oldalas elkészítési módja:
Az alapanyagokat egymásra halmozom – lehetőleg vas- vagy agyagedényben – legalulra jön a káposzta, rá a szilva, a megpucolt, kicsumázott, negyedelt alma, felkarikázott kolbász, legfelülre az oldalas, sütőbe teszem, és 150 fokon körülbelül négy órán keresztül békén hagyom. Se fűszer, se semmi nem kell hozzá, a káposzta és az alma épp elég levet ad, az alapanyagok a lassú sülés közben átveszik egymás ízét.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. febr. 3. 20:54
A káposztás-almás sült oldalas elkészítési módja és hozzávalói.