Gomba aszpikban - mikróban készítve recept
A Gomba aszpikban - mikróban készítve hozzávalói:15 szép gombafej (kínai gombakonzerv)
15 dkg mirelit mexikói zöldségkeverék, felengedve
1 evőkanál zselatin
1 szál petrezselyemzöld
A Gomba aszpikban - mikróban készítve elkészítési módja:
6 kisebb porceláncsészét a mélyhűtőben lehűtünk. Leszűrjük a gombakonzervet. A levében 10 perc alatt, lefedve megfőzzük a zöldséget. Leszűrjük és lehűtjük. A zöldség főzőlevét hideg vízzel 3 dl-re egészítjük ki, és belekeverjük a zselatint. 2 perc állás után 5 percig főzzük, közben egyszer megkeverjük. Forrón - sűrű teaszűrőn - leszűrjük. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. A kávéscsészéket kivesszük a mélyhűtőből, és 1-1 teáskanál zselatinoldattal átöblítjük. A zselatin így a csésze belső falára dermed. A félbevágott gombákból 5-5-öt a csészékbe rendezünk, majd petrezselyemmel díszítjük a csésze falát. A csészébe szórjuk a kihűlt zöldséget, és kanalanként óvatosan ráöntjük a még folyékony aszpikot. Az edények mozgatása nélkül hagyjuk a zselatint megdermedni, majd a hűtőszekrényben alaposan lehűtjük. A lehűtött aszpikot egy pillanatra forró vízbe merítjük, és (esetleg vékony pengéjű kés segítségével) kiborítjuk. Ízlés szerint tartármártást adhatunk hozzá.
Sokkal könnyebb elkészíteni, mint gondolnánk.
Nagyon dekoratív előétel.
Az időadatok 500 W-os teljesítményre vonatkoznak.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. febr. 2. 08:22
A gomba aszpikban - mikróban készítve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.