Csirkecomb rizzsel és gombával recept
A Csirkecomb rizzsel és gombával hozzávalói:4 db csirke felsőcomb , kifilézve
1 fej vöröshagyma, felkarikázva
2 db zöldpaprika
2-3 ek napraforgó olaj
1 kis levesízesítő
őrölt feketebors
őrölt fűszerkömény
só ízlés szerint
Rizskörethez:
1 bögre rizs
2 bögre víz
3 ek mirelit mexikói zöldségkeverék
kevés őrölt bors
1 ek napraforgó olaj
só
Gombakörethez:
1 kis ü gomba (vagy kis doboz friss gomba)
1 ek naprafrogó olaj
1 fej hagyma
pirospaprika
őrölt bors
só
A Csirkecomb rizzsel és gombával elkészítési módja:
A kifilézett csirke felsőcombokat megmossuk, kicsit besózzuk, állni hagyjuk, ezután a forró olajba tesszük, először a bőrös oldalával néhány percig, utána megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Ezután kivesszük egy tányérra, majd a visszamaradt olajba beletesszük a hagymát megdinszteljük, majd a karikára vágott zöldpaprikát, összeforgatjuk, és ráhelyezzük a húst. Hozzáadjuk a fűszereket, majd most már a lábast lefedve pároljuk. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Az olajon megdinszteljük a mirelit mexikói zöldségkeveréket, majd hozzáadjuk a rizst, összekeverjük, és fedő nélkül néhány percig közepes hőfokon pároljuk. Hozzáadjuk a kevés borsot és a sót, majd felöntjük a vízzel, és takaréklángon fedő alatt készre pároljuk. Néhány alkalommal megkeverjük. A víz el fog párologni, mire megpuhulnak a rizs és a zöldségek. A kis üveg gombát leszűrjük, és az olajon megdinsztelt hagymára tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, és mint a pörköltet elkészítjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. dec. 17. 03:05
A csirkecomb rizzsel és gombával elkészítési módja és hozzávalói.