Mézes-naracsos csirkemell recept
A Mézes-naracsos csirkemell hozzávalói:30-50 dkg csirkemell
2 édes narancs
méz
bors
őrölt kömény
napraforgó olaj
szezámmag
A Mézes-naracsos csirkemell elkészítési módja:
A csirkét megtisztítjuk, majd csíkokra vágjuk. A csíkokat kevés forró olajon megpirítjuk, majd megfordítjuk. Egy kiskanálnyi mézzel megkenjük a pirult oldalát, majd fordítás után őrölt köménymagot, újabb fordítás után őrölt borsot hintünk rá (addig ugráltatjuk, amíg mindkét oldala egyenletesen bepirul; közben mézzel tovább festegetjük). A két narancs levével felöntjük, és gyenge lángol hagyjuk állni min. 20 percig. Ezután leöntjük róla a főzőlevet, majd 1-1 kanál mézzel, borssal pirítgatjuk, amíg enyhén ropogós réteget nem kap. Kivesszük a husikat, és rizzsel, salátával tálaljuk. Dekornak pl. szezámmaggal megszórhatjuk. A melléfolyt karamellizálódott mézet érdemes felkanalazni és rákenni, isteni finom!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. dec. 8. 07:10
A mézes-naracsos csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.