Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Mézes-naracsos csirkemell recept

Mézes-naracsos csirkemell recept

A Mézes-naracsos csirkemell hozzávalói:
30-50 dkg csirkemell
2 édes narancs
méz
bors
őrölt kömény
napraforgó olaj
szezámmag


A Mézes-naracsos csirkemell elkészítési módja:
A csirkét megtisztítjuk, majd csíkokra vágjuk. A csíkokat kevés forró olajon megpirítjuk, majd megfordítjuk. Egy kiskanálnyi mézzel megkenjük a pirult oldalát, majd fordítás után őrölt köménymagot, újabb fordítás után őrölt borsot hintünk rá (addig ugráltatjuk, amíg mindkét oldala egyenletesen bepirul; közben mézzel tovább festegetjük). A két narancs levével felöntjük, és gyenge lángol hagyjuk állni min. 20 percig. Ezután leöntjük róla a főzőlevet, majd 1-1 kanál mézzel, borssal pirítgatjuk, amíg enyhén ropogós réteget nem kap. Kivesszük a husikat, és rizzsel, salátával tálaljuk. Dekornak pl. szezámmaggal megszórhatjuk. A melléfolyt karamellizálódott mézet érdemes felkanalazni és rákenni, isteni finom!


Kategória: Egytálételek receptjei


A mézes-naracsos csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook