Kakaós - mézes süti recept
A Kakaós - mézes süti hozzávalói:15 dkg finomra darált, vagy őrölt mandula
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg szezámliszt (szezámmag ledarálva)
8 dkg vaj, vagy 1 dl dióolaj
4 tojás
2 ek méz (nálam 2 édes élet termékek mézecske)
1 ek natúr kakaópor
1,5 kk őrölt fahéj
1/2 kk őrölt szerecsendió
2 csipet őrölt szegfűszeg
1 ek nyírfacukor
1 tk sütőpor vagy fél tk szódabikarbóna
olívaolaj
A tetejére díszítéshez:
3 dkg szeletelt mandula (ez most nekem nem volt, így pár szem mazsit tettem rá, és a végén pici kókuszreszeléket szórtam)
A Kakaós - mézes süti elkészítési módja:
A sütőt bekapcsoljuk. Egy tepsit kikenünk olívaolajjal, sütőpapírral kibéleljük és azt is bekenjük, így könnyen kicsúszik majd a tészta. Összekeverjük a vajat a mézzel, fűszerekkel, nyírfacukorral és kakaóval. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, de közben végig kevergetjük. Egy másik tálban kimérjük a mandulát, a kókuszreszeléket kávédarálón ledarálva, a szezámlisztet és a sütőport (vagy szódabikarbónát) és elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásos masszához, jól eldolgozzuk és az előkészített tepsibe öntjük, elegyengetjük a tetejét. (Ha a tepsi mérete ekkora, akkor kb 2 cm magas süti lesz belőle, ha keskenyebb a tepsi és mélyebb, nem baj, csak akkor tovább és picit alacsonyabb hőfokon kell sütni.) Tehát előmelegítve készre sütjük. Leszedjük a sütőpapírt -szinte kicsúszik belőle- aztán hagyjuk kihűlni. Szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. dec. 7. 07:08
A kakaós - mézes süti elkészítési módja és hozzávalói.