Adventi püspökkenyér kandírozott gyümölcsökkel recept
Az Adventi püspökkenyér kandírozott gyümölcsökkel hozzávalói:ADVENTI PÜSPÖKKENYÉR
KANDÍROZOTT GYÜMÖLCSÖKKEL
ÉS BELGA CSOKOLÁDÉGLAZÚRRAL
15 dkg vaj
6 dkg porcukor
4 db tojás
7 dkg cukor
15 dkg liszt
3 dkg mazsola
3 dkg aszalt szilva
1 dkg narancshéj
3 dkg cukrozott cseresznye
5 dkg dió (durvára darabol va)
2 dkg csokoládé (durvára
darabolva)
1 dkg mézes fûszerkeverék
2cl rum
Az Adventi püspökkenyér kandírozott gyümölcsökkel elkészítési módja:
Elkészítés: A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját. A tojásfehérjét felverjük a cukorral. Óvatosan összekeverjük és hozzáadjuk a maradék hozzávalókat. Papírral bélelt, vagy kizsírozott ôzgerinc formába öntjük. Sütés: 180 °C -on, kb. 40 percig. Kihülés után csokoládéval áthúzzuk és díszítjük.
Ôszintén reméljük, hogy ezzel a recepttel hozzájárulhatunk a varázslatos karácsony estéhez, és sok örömet okozunk a család
minden tagjának!
Boldog karácsonyt kívánunk!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: batarine, 2011. dec. 7. 04:51
Az adventi püspökkenyér kandírozott gyümölcsökkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.