Habos túróslepény recept


A tésztához:
5 tojás sárgája
25 dkg cukor
10 ek forró víz
25 dkg liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
A töltelékhez:
50 dkg túró
15 dkg cukor
5 dkg gríz
2 tojás sárgája
1 dl tejföl
1 vaníliás cukor
A habhoz:
7 tojás fehérje
25 dkg cukor
+ csokireszelék
A Habos túróslepény elkészítési módja:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, tepsiben félig készre sütjük. (kb. 15 perc) Ráborítjuk a túrós tölteléket, készre sütjük. (+ kb. 15 perc) A tojásfehérjét a cukorral forró gőz fölött habbá verjük, a kész süteményre öntjük, ráreszelünk némi csokoládét és kb. 10 percig sütjük, míg kemény, rózsaszín nem lesz a teteje.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Basset, 2011. dec. 3. 09:17
A habos túróslepény elkészítési módja és hozzávalói.