Mákos (vagy diós) meggyes szelet recept


25 dkg margarin
25 dkg cukor
(citromhéj)
4 tojás
5 dkg dió vagy
5 dkg darált mák
20 dkg liszt
1/2 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 üveg magozott meggy
1 teáskanál fahéj
2 teáskanál cukor
A Mákos (vagy diós) meggyes szelet elkészítési módja:
A cukrot összekeverjük a margarinnal (belereszeljük egy citrom héját), és egyenként hozzáütjük a 4 tojást. Ezután hozzá tesszük a vaníliás cukrot, a sütőport, a diót vagy a mákot (esetleg mindkettőt), a lisztet, (a lényeg, hogy kb. 25 dkg szárazanyag legyen benne, ezek szerint lehet variálni a mennyiségeket). Összekavarjuk, lágy tésztát kapunk. Olajozott tepsibe kaparjuk a tésztát, rátesszük a magozott meggyet, és megszórjuk a cukros fahéj keverékével. 4-es fokozaton 30 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Basset, 2011. okt. 1. 15:42
A mákos (vagy diós) meggyes szelet elkészítési módja és hozzávalói.