Karamellás csokoládé-brownie recept
45 perc
A Karamellás csokoládé-brownie hozzávalói:
25 dkg olvasztott vaj
22 dkg 70%-os fekete csokoládé reszelve
6 dkg jó minőségű kakaópor, pl. Holland kakaópor
6 dkg liszt (finomra szitálva)
1 kávéskanál sütőpor
15 dkg cukor
4 tojás
1 vaníliás cukor
4-5 csipet só
+ a karamellhez
20 dkg cukor
10 dkg vaj
2 dl tejszín
A Karamellás csokoládé-brownie elkészítési módja:
20 dkg cukorból sűrű karamellaszószt csinálunk: 10 dkg vajon, alacsony lángon, folyamatos kavargatás mellett karamellizáljuk, majd 2 dl tejszínnel felforraljuk. Kivajazzuk a tepsit. Egyenletesre keverjük a tojást a vaníliás cukorral. A másik edényben a csokoládét és a kakaót összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a sóval. Az olvadt vajat belekeverjük a tojásba, a keveréket beleemeljük a csokoládés lisztbe. A massza felét kiterítjük a forma alján, lefedjük vékony réteg karamellamártással, majd beborítjuk a csokoládémassza másik felével. 180 fokon 20-30 perc alatt elkészül.
Eddig egyszer csináltam ilyen sütit, a karamella nem sűrűsödött be, folyt, mint a tej, a tészta kezelhetetlenül sűrű lett (vagyis a "kiterítjük a forma alján" és a "beborítjuk a csokoládémassza másik felével" értelmezhetetlen volt; az aljára kézzel nyomkodtam a tésztát, a tetejére pedig kis kupacokat tettem, alatta folyt a karamell összevissza). DE tökéletes lett, még soha nem ettem ennyire finomat! Szóval, ha úgy találod, hogy nem fog sikerülni, az nem olyan biztos!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Basset, 2011. okt. 3. 20:40
A karamellás csokoládé-brownie elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.