Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Feketeerdő torta (24 cm torta formához) recept

Feketeerdő torta (24 cm torta formához) recept

A Feketeerdő torta (24 cm torta formához) hozzávalói:
-Tészta:
7db tojás
14 dkg cukor
12 dkg liszt
3 dkg kakaó
1 késhegynyi szódabikarbóna

-Meggy töltelék:
3dl meggylé vagy befőtt
1 cs. vaníliás puding
2 evőkanál rum
4 evőkanál cukor
az egészet összefőzzük!

-cukrász tejszín

-cseresznye párlat


A Feketeerdő torta (24 cm torta formához) elkészítési módja:
7 tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezután kanalanként hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük habverővel amíg fényes nem lesz. Egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és 4-5 percig verjük. Végül kanalanként beleszitáljuk a lisztet, kakaót, szódabikarbónás keveréket amit óvatosan keverünk a habba. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk az oldalát kivajazzuk, kilisztezzük. 160 fokra előmelegítjük a sütőt, 10 percig ilyen fokon sütjük, majd levesszük 150 fokra. kb. 35-40 percig sütjük. Ha kihűlt 3 részre vágjuk.

Minden egyes tortalapot cseresznye párlattal locsoljuk meg.

A végén összeillesztjük:

alulról: tészta, meggyzselé, meggy, hab, tészta, meggyzselé, meggy, hab, tészta, hab


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A feketeerdő torta (24 cm torta formához) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook