Feketeerdő torta (24 cm torta formához) recept
A Feketeerdő torta (24 cm torta formához) hozzávalói:-Tészta:
7db tojás
14 dkg cukor
12 dkg liszt
3 dkg kakaó
1 késhegynyi szódabikarbóna
-Meggy töltelék:
3dl meggylé vagy befőtt
1 cs. vaníliás puding
2 evőkanál rum
4 evőkanál cukor
az egészet összefőzzük!
-cukrász tejszín
-cseresznye párlat
A Feketeerdő torta (24 cm torta formához) elkészítési módja:
7 tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezután kanalanként hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük habverővel amíg fényes nem lesz. Egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és 4-5 percig verjük. Végül kanalanként beleszitáljuk a lisztet, kakaót, szódabikarbónás keveréket amit óvatosan keverünk a habba. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk az oldalát kivajazzuk, kilisztezzük. 160 fokra előmelegítjük a sütőt, 10 percig ilyen fokon sütjük, majd levesszük 150 fokra. kb. 35-40 percig sütjük. Ha kihűlt 3 részre vágjuk.
Minden egyes tortalapot cseresznye párlattal locsoljuk meg.
A végén összeillesztjük:
alulról: tészta, meggyzselé, meggy, hab, tészta, meggyzselé, meggy, hab, tészta, hab
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: fiamette, 2011. okt. 2. 08:39
A feketeerdő torta (24 cm torta formához) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.