Görögdinnye recept

A Görögdinnye hozzávalói:
50 dkg darált keksz,
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
1 cs vaníliás cukor,
1 csomag tortadara (csoki színű)
1 cs. piros (pl. málnás) ételfesték,
1 cs. zöld színű ételfesték,
1 ü. zöld mandula aroma,
kevés tej


A Görögdinnye elkészítési módja:
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a kekszet és annyi tejet, hogy jól formázható masszát kapjunk. A tésztát ketté vesszük. Az egyik felébe beletesszük a piros ételfestéket, és hozzá gyúrjuk a tortadarát (ezek lesznek a magok), a másik felébe a zöldet és az egész üveg mandula aromát. Ping-pong labda nagyságú golyókat formázunk a pirosból. A zöldet szétlapítjuk és rádolgozzuk a pirosra. (ez lesz a héj). Hűtőbe tesszük és tálaláskor szeleteljük. 4-be, 8-ba...stb.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A görögdinnye elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook