Diós habos szelet recept
60 perc
A Diós habos szelet hozzávalói:
A tésztához:
15 dkg liszt
1 kk sütőpor
15 dkg cukor
5 tojás fehérje
8 tojás sárgája
15 dkg darált dió
6 ek víz
A krémhez:
1 csg vaníliás pudingpor
1 ek liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
A habhoz:
3 tojás fehérje
15 dkg porcukor
Díszítés:
Tortadara vagy kis csokoládé
A Diós habos szelet elkészítési módja:
A tésztához a hozzávalókat összekeverem: Tojás sárgáját a cukorral, utána a sütőporos lisztet, a vizet. Aztán a diót és végül a tojás fehérje felvert habját. Vajazott, lisztezett tepsiben kisütöm. Krém: Sűrű, cukor nélküli pudingot főzök, egy evőkanál liszttel. A margarint kicsit megolvasztom, belekeverem a porcukrot, ha kihűlt a puding, akkor összevegyítem őket. A kihűlt tésztára kenem. Hab: Gőz fölött, a cukorral együtt felverem a tojás fehérjét. Késsel kenem a krém tetejére. Díszítésként megszórom tortadarával, vagy csokoládét reszelek rá.
A krémnél érdemes figyleni, hogy ne sűrűsödjön be teljesen, mielőtt belekeverjük a margarint, mert akkor darabos lesz. Ha mégis így járunk, akkor a gép habverővel javíthatunk egy kicsit a krém állagán.
A süti elsőre igen édes lesz, másnapra lesz igazán finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szabokisandi, 2010. máj. 24. 15:01
A diós habos szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.