Hólabda / kozáksapka recept
120 perc
A Hólabda / kozáksapka hozzávalói:
A sima lap elkészítéséhez:
4 db tojás
20 dkg porcukor
15 dkg liszt
1/2 csg sütőpor
A kakaós lap elkészítéséhez a fentiek plusz:
2 ek kakaópor
A krém:
1 csg Pudingpor
3 dl tej
20 dkg vaj/margarin
2dkg porcukor
kicsi rum
Máz:
5 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
A Hólabda / kozáksapka elkészítési módja:
A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, adunk hozzá 4 ek forróvizet. A lisztet a sütőporral kikeverjük, a tojáshoz adjuk. A kakaós lap készítésekor a cukros, tojásos masszába szitáljuk a kakaóport. A tojások fehérjét habbá verjük és a tésztába keverjük. A lapokat egyesével megsütjük, deszkára borítjuk. Mikor kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a krémmel egy sárga egy barna tésztát összeragasztunk, a szélét is körbekenjük és kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejére olvasztott csokoládét teszünk. Az ízlés szerinti pudingot 3 dl tejjel főzünk meg, hozzákeverjük a vajat/margarint, a porcukrot, a rumot. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat és a sütemény tetejére csorgatjuk egy teáskanállal.
Csak akkor álljunk neki a pudingnak, amikor a tészta már ki van szaggatva, mert a kevesebb tej miatt hamar besűrűsödik a megfőzött puding.
Érdemes legalább fél napot állni hagyni, hogy a krémet beszívja a tészta.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szabokisandi, 2009. dec. 13. 00:17
A hólabda / kozáksapka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.