Farsangi fánk - ahogy anyukám készíti recept
120 perc
A Farsangi fánk - ahogy anyukám készíti hozzávalói:
1kg liszt
1csg szárított élesztő
15 dkg cukor
csipetnyi só
3db tojás
15 dkg olvasztott margarin
valamint tej annyi, hogy gyenge tésztát kapjunk
A Farsangi fánk - ahogy anyukám készíti elkészítési módja:
A lisztre rászórjuk az élesztőt,a cukrot,a sót,és a nem forró margarint,majd a három tojást. A tejet meglangyosítjuk, így adagoljuk rá, összegyúrjuk a tésztát. Lehet kézzel is dagasztani, de főzőkanállal is. Mikor ez elkészült, letakarjuk és meleg helyen 1-2 órát pihentetjük. Majd kinyújtjuk, nagy pogácsaszaggatóval vagy egy vékonyfalú pohárral kiszaggatjuk, lefelé tartva kis lyukat vályunk a közepébe és forró olajba kisütjük. Ízlés szerint lehet porcukorral hinteni, lekvárt rákenni, vagy akár mindkettőt.
Arra vigyázni kell,hogy semmi ne legyen hideg, fontos, hogy ne legyenek hidegek a hozzávalók.
Amikor a tésztát meggyúrtuk, akkor meg kell szórni liszttel a tetejét és az oldalát is, így nem ragad a tészta az edény falához.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szabokisandi, 2009. nov. 7. 15:28
A farsangi fánk - ahogy anyukám készíti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.