Diós zserbó recept

A Diós zserbó hozzávalói:
35 dkg liszt
1 tojás
5 dkg cukor
20 dkg olvasztott margarin
1 dl tej
1 dkg élesztő
csipetnyi sütőpor

lekvár(saját ízlés szerint)
12 dkg dió
12 dkg porcukor
Katica tortabevonó
4-5 ek. olaj


A Diós zserbó elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 1 órán át meleg helyen kelesztjük. 3 lapra osztjuk, az elsőt tepsibe rakjuk, megkenjük lekvárral, megszórjuk cukrozott darált dióval. Rátesszük a másik lapot, ezt is megtöltjük. Rátesszük az utolsó lapot és sütjük. Ha kihűlt, bevonjuk tortabevonóval.(A csokit az olajjal felolvasztjuk gőz fölött).


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós zserbó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook