Almás pite - fűszeresen recept
80 perc
Az Almás pite - fűszeresen hozzávalói:
50 dkg liszt
25 dkg margarin /vaj
15 dkg cukor
1,5 dkg élesztő
2 dl tejföl
2 db tojássárga
fél csomag sütőpor
1-1,5 kg alma
só
fahéj
csipetnyi őröt szegfűszeg
csipetnyi őrölt kardamom
Az Almás pite - fűszeresen elkészítési módja:
A lisztet, a margarint, a cukrot, a tejfölt, a sütőport, a sót, a két tojássárgát és az élesztőt összegyúrom, majd két részre osztom szét. Az almát időközben meghámozzuk és lereszeljük. Kicsavarjuk és cukorral, majd fahéjjal, 1-1 csipet szegfűszegggel és kardamommal ízesítjük. Kevés margarinon meg is lehet dinsztelni (Én ezt nem szoktam, mivel jobb dinsztelés nélkül az alma). A tészta félét kinyújtjuk és belehelyezzük egy tepsibe. Rárakjuk az almát, majd ráborítjuk a tészta másik felét is. Villával megszúrkáljuk a tészta tetejét, és megkenjük a maradék tojássárgával. Nem a fehérjével, mert attól a süti teteje más lesz, majd ezután ropogósra megsütjük.
Ha kész, porcukorral megszórva tálaljuk.
A szegfűszeggel és a kardamommal első alkalommal bánjunk csínján, mivel nagyon illatos fűszerek..., nem csak mézes sütikben harmonizálnak a fahéjjal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kiss67, 2007. dec. 1. 21:40
Az almás pite - fűszeresen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.