Vaníliás szelet recept
A Vaníliás szelet hozzávalói:Tésztához:
8 dkg margarin
2 egész tojás
20 dkg cukor
10 dkg liszt
10 dkg dió
1 cs. sütőpor
2 dl tej
Krémhez:
5-7 dkg margarin
4,5 dl tej
2 cs. (főzéssel készíthető) vaníliás pudingpor
cukor ízlés szerint
Mázhoz:
Katica tortabevonó(kék)
4-5 ek. olaj
margarin a kikenéshez
A Vaníliás szelet elkészítési módja:
A tojást a margarinnal keverjük habosra, adjunk hozzá 1 dl tejet, cukrot és a diót. Keverjük további 10 percig majd szitáljuk bele a sütőporos lisztet, és higítsuk fel a maradék 1 dl tejjel. Miután jól kidolgoztuk a masszát, öntsük egy kisméretű kivajazott tepsibe. Előmelegített sütőben 180-200 fokon süssük, közben tűpróbával ellenőrizzük mikor készül el. Ezalatt készítjük el a pudingot a leírás szerint. A margarint csak akkor tegyük bele amikor már kész a puding. A főzés alatt alaposan besűrűsödik a krém de ez természetes. Keverjük gyakran és csak akkor vegyük le a tűzről amikor elválik az edény falától. Végül a kihűlt tésztára kenjük rá a krémet. A csokit az olajjal gőz fölött megolvasztjuk és rácsurgatjuk a krém tetejére.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 3aeb86a367, 2009. febr. 13. 08:40
A vaníliás szelet elkészítési módja és hozzávalói.