Runeberg Torta recept
A Runeberg Torta hozzávalói:8 db sütemény elkészítéséhez:
100 g vaj,
1 dl cukor,
1 tojás,
1 dl zsemlemorzsa,
1 dl liszt,
1 dl apróra vágott mandula,
fél kávéskanál sütőpor
A Runeberg Torta elkészítési módja:
8 db sütemény elkészítéséhez: Végy 100 g vajat, keverd össze 1 dl cukorral! Végy egy tojást, keverd ezt is hozzá, majd tedd félre! Egy másik tálban keverj össze 1 dl zsemlemorzsát, 1 dl lisztet, 1 dl apróra vágott mandulát, és fél kávéskanál sütőport! A két tél tartalmat jól keverd össze! Ezután a masszát rakd 8 formákba (lehet papír is), majd ezeket a 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percre! (a porciózást ízlés szerint másképp is el lehet végezni). Díszítés: A megsült tészta tetejére porcukorból és egy kevés vízből fehér körlapot formázunk, majd málna- vagy eperlekvárral koronázzuk meg a süteményt.
A legenda szerint Runeberg minden reggelire ezt fogyasztotta. Jó étvágyat! Hyvää ruokahalua!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 8a5d74d8da, 2008. febr. 5. 18:42
A runeberg torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.