Diós linzerkeksz recept
A Diós linzerkeksz hozzávalói:30 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg darált dió
2 tasak vanilin
15 dkg vaj
1 nagy ek tejföl
1 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
A Diós linzerkeksz elkészítési módja:
A tésztához a lisztet és a porcukrot keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a diót, a vanilint, a vajat, végül a tejfölben eldolgozott tojássárgáját, reszelt citromhéjat és sót. A robotgép dagasztóspiráljával jól összedolgozzuk, munkalapra szedjük, gyors mozdulatokkal átgyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, egy órán át a hűtőben pihentetjük. Kibélelünk sütőpapírral három nagy tepsit. A tésztát fél cm-re nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tepsibe sorakoztatjuk. 20 percre hűvös helyre tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 percig sütjük. A sütőlapon hagyjuk kihűlni.
Díszíthetjük dióval, aszalt gyümölcsökkel, pisztáciával.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2009. máj. 4. 20:19
A diós linzerkeksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.