Sült tengeri hal édes-savanyú paprikával recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Sült tengeri hal édes-savanyú paprikával hozzávalói:
1 kg tengeri halfilé
1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika
1 diónyi friss gyömbér
3 ek méz
4 ek borecet vagy málnaecet
4 szál újhagyma
só
bors
kakukkfű, kapor, petrezselyem
(chili paprika)
olivaolaj
A Sült tengeri hal édes-savanyú paprikával elkészítési módja:
A halat sózom, meglocsolom olivaolajjal és bedörzsölöm a zöldfűszerekkel. Beteszem a hűtőbe 1-2 órára, hogy átjárják a fűszerek. A paprikákat csíkokra vágom, pici olivaolajon párolni kezdem. Hozzáteszem az ecetet, mézet, csíkokra vágott gyömbért, sózom, borsozom. Bátrak chilit is vághatnak bele. Míg a paprika összepárolódik, kisütöm a halat. Kevés olivaolajon, oldalanként 2-2 percig sütöm. Nagyobb étkűek rizst is tálalhatnak mellé, kisebb étkűeknek a paprika elegendő köret.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2008. dec. 29. 14:37
A sült tengeri hal édes-savanyú paprikával elkészítési módja és hozzávalói.