Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Puha mézeskalács, ahogy Anyukám készíti recept

Puha mézeskalács, ahogy Anyukám készíti recept

A Puha mézeskalács, ahogy Anyukám készíti hozzávalói:
65 dkg liszt
1 dl porcukor
1 kk szódabikarbóna
1 kk fahéj
1 kk szekfűszeg
csipet só
1 teavaj (10 dkg)
3 tojás
2 dl méz


A Puha mézeskalács, ahogy Anyukám készíti elkészítési módja:
A száraz hozzávalókat összemorzsolom a margarinnal, hozzáteszem a tojást és a mézet. Jól átgyúrom, és egy napra hűtőbe teszem pihenni. Fél cm vastagra nyújtom, szaggatom, magokkal díszítem, és 180 fokon barnulásig sütöm. A tetejét elég vízzel lekenni, de ha maradt rá tojás, az az igazi. Ha kihűlt, fémdobozban sokáig eláll.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A puha mézeskalács, ahogy anyukám készíti elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook