Puha mézeskalács, ahogy Anyukám készíti recept
A Puha mézeskalács, ahogy Anyukám készíti hozzávalói:65 dkg liszt
1 dl porcukor
1 kk szódabikarbóna
1 kk fahéj
1 kk szekfűszeg
csipet só
1 teavaj (10 dkg)
3 tojás
2 dl méz
A Puha mézeskalács, ahogy Anyukám készíti elkészítési módja:
A száraz hozzávalókat összemorzsolom a margarinnal, hozzáteszem a tojást és a mézet. Jól átgyúrom, és egy napra hűtőbe teszem pihenni. Fél cm vastagra nyújtom, szaggatom, magokkal díszítem, és 180 fokon barnulásig sütöm. A tetejét elég vízzel lekenni, de ha maradt rá tojás, az az igazi. Ha kihűlt, fémdobozban sokáig eláll.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2008. dec. 7. 15:02
A puha mézeskalács, ahogy anyukám készíti elkészítési módja és hozzávalói.