Mézeskalács (Kata-féle) recept
A Mézeskalács (Kata-féle) hozzávalói:1/2 kg liszt
17 dkg porcukor
1 csapott ek. szódabikarbóna
1/2 csomag mézeskalács fűszerkeverék
20 dkg méz
2 tojás
25 dkg margarin
A Mézeskalács (Kata-féle) elkészítési módja:
A lisztet, porcukrot, szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket összekevered, közepére kis fészekbe tedd a mézet, 1 egész tojást+1 sárgáját és a margarint. Összegyúrod. Hűtőben 12 órát pihenteted. Utána átgyúrod, vékonyra nyújtod, formákat szaggatsz belőle. 220C 5-6 percig sütöd Cukormáz: 1 tojás fehérje+ 15 dkg porcukor. Habverővel felvered, zacskóba teszed. Zacskó sarkát kilyukasztod és szépen tudsz vele díszíteni.
Mézeskalács a sütőben duplájára megnő, ezt a nyújtásnál kalkuláld bele.
Én úgy szoktam csinálni, hogy amikor megsült, kiveszem, tojásfehérjével körberajzolom és utána még 1 percre beteszem a sütőbe.
Már aznap fogyasztható és hónapok múlva sem lesz kemény!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2009. dec. 9. 16:39
A mézeskalács (kata-féle) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.