Omlós puncsos recept
Az Omlós puncsos hozzávalói:50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 2 tojássárgája,
fél sütőpor, 2o dkg porcukor,néhány kanál tejfől 1 reszelt citromhéj
Töltelékhez: 2 dl. tej, 2 vanilin cukor, 2 evő kanál kakaó pár kanál lekvár fél dl.rum,
Máz: 30 dkg porcukor, 1 evőkanál rum 1-2 kanál forróviz piros festék vagy szörp
Az Omlós puncsos elkészítési módja:
A fenti anyagokból tésztát készitünk.két felé osztjuk és két lapban meg sütjük. A lapokat szélesen körül vágjuk, A tölteléket elkészitjük a fent irt anyagokból jó kikavarjuk és a levágott széleket bele dolgozzuk meg töltjük a lapokat. Mázat elkészitjük ugy hogy 15 percig kavagatjuk és a tésztára öntjük . Másnap szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2008. máj. 19. 11:30
Az omlós puncsos elkészítési módja és hozzávalói.