Rakott zölborsó recept
A Rakott zölborsó hozzávalói:50 dkg darált hús
4 db tojás
35 dkg zölborsó 2 zsemle
só
bors pici piros paprika
1o dkg reszhelt sajt fél vöröshagyma
A Rakott zölborsó elkészítési módja:
3 db tojást keményre főzünk és félre tesszük. A darált húsból és zsemléből fasirtot készitünk a szokásos modon/fokhagyma nélkül/ egy jenait jól kizsirozunk, a fasirt felét bele fektetjük, rá helyezzük a zöldborsót és evőkanálal mélyedéseket /fészkeket/ vájunk bele és ide tesszük a megfőtt tojásokat félbe vágunk hosszába a sárgájával lefelé, erre ráhelyezzük a megmaradt húst elsimitjuk, és bőven meg szorjuk reszelt sajtal.majd 40-50 percig szép lassan megsütjük és tálaljuk.
A zöldborsót ha friss akkor kicsit elő főzzük, de a fagyasztottat és a konzervet nem kell.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2008. máj. 14. 16:45
A rakott zölborsó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.