Alföldi betyárleves recept
Az Alföldi betyárleves hozzávalói:60 dkg marhalábszár
15 dkg szalonna
15 dkg vöröshagyma
pirospaprika
20 dkg gomba 20 dkg füstölt kolbász petrezselyem,2 dl tejfől 2 dkg liszt,só
bors
Az Alföldi betyárleves elkészítési módja:
A szalonnát kockára vágjuk, és megpiritjuk, a hagymát is rátesszük az aprokockára vágott húst is, sózzuk borsozzuk, egy evőkanál pirospaparikával meghintjük annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Amikor a hús már félig puha beletesszük a felszeletelt gombát, a füstöltkolbász karikákra vágva és tovább főzzük 15-20 percig. Habarást készitünk a tejfelből lisztből a levesbe ötjük az apróra vágott peterezselymet is rászorjuk és fel forraljuk 5 percig még főzzük és tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2008. máj. 9. 20:23
Az alföldi betyárleves elkészítési módja és hozzávalói.