Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Alföldi betyárleves recept

Alföldi betyárleves recept

Az Alföldi betyárleves hozzávalói:
60 dkg marhalábszár
15 dkg szalonna
15 dkg vöröshagyma
pirospaprika
20 dkg gomba 20 dkg füstölt kolbász petrezselyem,2 dl tejfől 2 dkg liszt,só
bors


Az Alföldi betyárleves elkészítési módja:
A szalonnát kockára vágjuk, és megpiritjuk, a hagymát is rátesszük az aprokockára vágott húst is, sózzuk borsozzuk, egy evőkanál pirospaparikával meghintjük annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Amikor a hús már félig puha beletesszük a felszeletelt gombát, a füstöltkolbász karikákra vágva és tovább főzzük 15-20 percig. Habarást készitünk a tejfelből lisztből a levesbe ötjük az apróra vágott peterezselymet is rászorjuk és fel forraljuk 5 percig még főzzük és tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az alföldi betyárleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook