Narancs krém recept

A Narancs krém hozzávalói:
4 tojás
3 narancs
6 dkg liszt,fél citromlé
fél dl rum
4 dl tejszin
fél liter tej
15 dkg cukor.


A Narancs krém elkészítési módja:
3ésfél dl. tejet 1o dkg cokorral felforraljuk a meg maradt hideg tejben a lisztet elkeverjük, és a forró tejhez adjuk 1 narancs héjját is belereszelünk ha forr akkor állandó kavarással sűrüre főzzük. Majd a 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük,8 dkg cukorral,és hozzá keverjük a fenti masszához, és hülni félre tesszük. Majd belecsavarunk 1 egész narancs levét is felverjük a tejszint és a habnak a felét ovatossan bele kavarjuk. 1 narancsot aprókockára vagdosunk, és lassan belekavarjuk a kész krémbe poharakba szét osztjuk meg locsoljuk rummal, és a maradék tejszinhabbal diszitjük.a tetejére egy-egy cikk narancsal diszitjük a hütőbe tesszük pár órára.

Mindig van otthon tejszinhab porom abból könnyü elkésziteni nem kell hozzá fixálo sem


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A narancs krém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook