Epres-almás pite recept
Az Epres-almás pite hozzávalói:50 dkg eper
50 dkg alma
4 ek barna cukor
3 dl tejszín
4 tojássárgája
1 vanilin
3 ek porcukor
a tésztához:
20 dkg liszt
13 dkg vaj
7 dkg cukor
fél csomag vanilin
1 kk szódabikarbóna
csipet só
1 tojássárgája
1-2 tk tejföl
1 kk reszelt citromhéj
Az Epres-almás pite elkészítési módja:
A tésztához a száraz hozzávalókat vegyítük, majd összemorzsoljuk a vajjal, tojással, tejföllel, citromhéjjal. Fél órát pihentetjük, majd belelapogatjuk kézzel a formába. A torta közepébe halmozzuk a megtisztított és feldarabolt almát és epret (púposan, mert sülés közben összeesik). A tejszínt összekeverjük a tojások sárgájával, a vanilinnel és a porcukorral. Simára keverjük és ráöntjük a gyömölcsökre. A tetejére barna cukrot szórunk és 170 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2009. máj. 7. 21:13
Az epres-almás pite elkészítési módja és hozzávalói.