Boros csirkemell párolt erdei gombával recept
A Boros csirkemell párolt erdei gombával hozzávalói:4 szelet csirkemell filé
só, őrölt bors
4 evőkanál olaj
1 dl száraz fehérbor
1 dl szárnyashús leves
1 kockákra vágott vöröshagyma
30 dkg vegyes erdei gomba felszeletelve
1 evőkanál étkezési keményítő
1 csokor apróra vágott koriander
1 csokor felaprított metélőhagyma
A Boros csirkemell párolt erdei gombával elkészítési módja:
A csirkemell filéket sózzuk, borsozzuk, majd forró olajon minden oldalukon megsütjük. Felengedjük a borral és a húslevessel; puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Kivesszük a serpenyőből és tálalásig melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a hagymát, majd rádobjuk a gombakeveréket. Óvatosan sózzuk, borsozzuk, hogy a gomba íze jól érvényesülhessen. Rázogatva megpároljuk. A keményítőt néhány kanálnyi vízben simára keverjük és besűrítjük a gombát vele. A filéket felszeleteljük, a gombát mellékanalazzuk. A korianderrel és a metélőhagymával meghintve tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2015. dec. 4. 07:31
A boros csirkemell párolt erdei gombával elkészítési módja és hozzávalói.