Barack és szilvalekváros bukta recept
A Barack és szilvalekváros bukta hozzávalói:1/2 kg liszt
3 dkg élesztő
1 dl + 2 dl tej
1 kk. cukor
5dkg vaj, vagy margarin
1 tojás
10 dkg cukor
20 dkg baracklekvár
20 dkg szilvalekvár
1 tojássárga a kenéshez
A Barack és szilvalekváros bukta elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatom 1 dl langyos tejben, amibe teszek 1 kk. cukrot, tetejét megszórom liszttel. Arra kell vigyázni, hogyha hűtőben volt az élesztő, akkor elhűtheti a tejet, rá kell melegíteni. A lisztben elmorzsolom a vajat, vagy margarint, hozzáteszem a tojást és a cukrot, a maradék tejet is meglangyosítom és ezzel meg a felfuttatott élesztővel, géppel közepesen lágy tésztát dagasztok. Letakarva langyos helyre téve duplájára kelesztem. Ekkor lisztezett deszkára borítom a megkelt tésztát, kb. 1 cm-re nyújtom és felvágom úgy, hogy téglalap alakúak legyenek a négyszögek. Közepébe teszem a lekvárt és a téglalap hosszabb oldalánál kettéhajtom. Széleit mindenhol jól benyomkodom és kivajazott tepsibe teszem. A következőt mindig szorosan mellé, mert majd így nyomják fel egymást kelés és sütés közben. Megkenem tojássárgával a tetejüket és így is hagyom állni még 25 percig. Ekkor jó meleg sütőben, közepes lángon sütöm. Amikor megsültek eggyé válnak, így egyben tálcára borítom, kicsi hűlés után szépen szétválnak egymástól.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. febr. 6. 15:42
A barack és szilvalekváros bukta elkészítési módja és hozzávalói.