Gyergyói ízestáska recept
90 perc
A Gyergyói ízestáska hozzávalói:
35 dkg. finom liszt,
15 dkg. vaj ( vagy margarin),
12 dkg. porcukor,
1 db. citrom,
2 db. tojás,
5 cl. rum,
só,
1 dkg. élesztő,
20 dkg. gyümölcsíz ( szilvalekvár, baracklekvár, körtelekvár) darált mézes dióbél, máktöltelék)
A Gyergyói ízestáska elkészítési módja:
A lisztet összedolgozzuk a kissé megolvasztott vajjal és az élesztővel.Hozzáadjuk a porcukrot, kevés sót, a citrom lereszelt héját és 2evőkanál citromlevet, a felvert tojásokat és annyi rumot, hogy a tészta nyújtható legyen.Kb. 5 milliméter vastagságú tésztából 5x5 centiméteres kockákat vágunk ki, amit megtöltünk lekvárral, vagy valamilyen általunk választott más töltelékkel, majd összehajva tojással megkenjük. Kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben közepes meleggel készre, pirosra sütjük.
Bármilyen gyümölcsíz felhasználható hozzá, mindegyikkel finom lesz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. dec. 15. 15:38
A gyergyói ízestáska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.