Tokaji borleves mazsolával recept
60 perc
A Tokaji borleves mazsolával hozzávalói:
1 liter tokaji furmint
2 dl. asszú bor ( 3 puttonyos) vagy édes szamorodni
4 db. tojás,
5 dkg. mazsola,
2 evőkanál cukor,
só,
6 - 8 szem szegfúszeg
1 db. citrom leve,
1 kis rúd fahéj
1 evőkanál liszt,
5 - 6 szem egész fekete bors
A Tokaji borleves mazsolával elkészítési módja:
A mazsolát tálkába tesszük és ráöntjük az aszú bort. Ebben a legjobb, ha egy teljes napig áztatjuk. A furmintot felöntjük 3 dl. vízzel és a citromlével, a fahájjal, szegfűszeggel,1 evőkanálnyi cukorral, csipetnyi sóval, egész fekete borssal lassú tűzön forralt bort készítünk. A tojásokat felütjük, a sárgát elválasztjuk. A tojássátrgáját elkeverjük a visszamaradó cukorral, a liszttel és habverővel folyamatosan kevergetve a közben leszűrt forralt borhoz adjuk. Hozzáadjuk a mazsolát is az áztató borral együtt, majd forrón tálaljuk.
tokaji furmint helyett hasznáálható somlói is, vagy olaszrizling.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. dec. 11. 19:14
A tokaji borleves mazsolával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.