Almás bugyor recept
120 perc
Az Almás bugyor hozzávalói:
A tésztához:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
3 tojássárgája,
1 egész tojás,
2 dkg élesztő egy kis tejben megfuttatva,
csipet só.
A töltelékhez:
1 kg alma,
kevés cukor,
fahéj,
baracklekvár,
cukros darált dió.
Az Almás bugyor elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél óráig pihentetjük. Amíg kel, megpároljuk a reszelt almát kevés cukorral és őrölt fahéjjal. A megkelt tésztát vékonyra kisodorjuk, nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük baracklekvárral a korongokat és a párolt almából halmokat rakunk rá. Összefogjuk a tésztát és gombócokat formálunk belőle. A gombócokat beleforgatjuk tésztából kimaradt tojásfehérjékbe, majd cukros dióba. Sütőlapra téve 180 fokos sütőben rózsaszínre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2008. nov. 3. 19:41
Az almás bugyor elkészítési módja és hozzávalói.