Rakott burgonya püré recept


1 kg krumpli,
fél kg sertéshús,
fél kg gomba,
hagyma,
pörkölt-fűszerek,
sajt,
tejföl
A Rakott burgonya püré elkészítési módja:
A krumplit héjában megfőzzük, a tejföllel összetörjük. Amíg a krumpli megfő, elkészítjük a pörköltet a húsból, külön a gombából. A sertés és gomba pörköltnek ne legyen sok leve, inkább főzzük le amíg csak a jó sűrű szaft marad. Ha minden kész, akkor egy kivajazott jénaiba, vagy tepsibe helyezzük a kész ételeket úgy, hogy alulra a krumpli majd a sertés pörkölt, újra a krumpli, majd a gomba pörkölt, és végül újra a krumpli. A tetejére vastagon kenünk tejfölt, és megszórjuk sajttal. Kb 20-25 percre előmelegíttet sütőben össze sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2008. okt. 31. 20:19
A rakott burgonya püré elkészítési módja és hozzávalói.