Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott burgonya püré recept

Rakott burgonya püré recept

Elkészítési idő 120 perc

A Rakott burgonya püré hozzávalói:
1 kg krumpli,
fél kg sertéshús,
fél kg gomba,
hagyma,
pörkölt-fűszerek,
sajt,
tejföl


A Rakott burgonya püré elkészítési módja:
A krumplit héjában megfőzzük, a tejföllel összetörjük. Amíg a krumpli megfő, elkészítjük a pörköltet a húsból, külön a gombából. A sertés és gomba pörköltnek ne legyen sok leve, inkább főzzük le amíg csak a jó sűrű szaft marad. Ha minden kész, akkor egy kivajazott jénaiba, vagy tepsibe helyezzük a kész ételeket úgy, hogy alulra a krumpli majd a sertés pörkölt, újra a krumpli, majd a gomba pörkölt, és végül újra a krumpli. A tetejére vastagon kenünk tejfölt, és megszórjuk sajttal. Kb 20-25 percre előmelegíttet sütőben össze sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott burgonya püré elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook